Eric Westerink is een ervaren en gedreven dirigent met een passie voor muziek en een hart voor mensen.
Hij studeerde hoofdvak Master trombone in Rotterdam en Londen, tevens studeerde hij Master tenortuba in Rotterdam en baroque trombone in Den Haag. Tijdens zijn eerste studiejaar won hij een nationaal trombone concours. Speelde daarna in bijna alle beroepsorkesten in Nederland op trombones, tenortuba en bastrompet.
In het speelseizoen 1998/1999 was Eric verbonden als solo-trombonist aan de Mittelsächische Philharmonie in Freiberg, bij Dresden, en heeft met dit orkest in vele grote concertzalen van Europa gespeeld.
Met zijn instrumenten gaf hij concerten in bijna alle Europese landen en in Amerika en Canada en werkte hij mee aan vele TV-, radio-, CD-, DVD- en filmopnames.
Hij heeft met veel grote namen mogen spelen, onder grote dirigenten, maar ook met niemand minder dan Barbra Streisand tijdens haar Europees tournee.
Eric is ook geen onbekende in de show- en drumfanfarewereld waar hij als muzikaal leider grote successen behaalde met verschillende verenigingen in Nederland en Canada.
“Het is fijn al deze ervaringen te kunnen en mogen delen en met een mooie fanfare als ‘Vriendschap – Oene’ zodat we op een gezonde en leuke manier het niveau kunnen onderhouden en verbeteren”.
Als dirigent is Eric op dit moment verbonden aan verschillende verenigingen en geeft door heel het land adem- en klankcoaching bij blaasorkesten om op deze manier het spelen nog mooier te maken en de orkesten nog beter te laten klinken. Ook als uitvoerend speler is hij nog steeds een veel gevraagde en gehoorde gast op zijn instrumenten in (beroeps)orkesten.