Even voorstellen: nieuwe docente voor leerlingen Vriendschap Oene en het opleidingsorkest.

Zij is Wietske de Wilde en studeert hoofdvak hoorn Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Daarnaast werkt ze als docent koper bij brassband Excelsior Zalk, fanfare Wilhelmina Heerde en Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Bij Ons Genoegen verzorgt zij ook de AMV-lessen en geeft ze leiding aan het aspirantenorkest. Als hoornist speelt Wietske bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en is ze actief in verschillende ensembles.

Sinds september 2016 is Wietske ook de koperdocent bij Vriendschap Oene en geeft ze leiding aan het opleidingsorkest. De naam zegt het al, iedereen die nog in opleiding zit leert in deze groep om samen muziek te maken. Zowel op muzikaal als op sociaal vlak wordt er een band met elkaar opgebouwd die leidt tot mooie muzikale prestaties.

“Het belangrijkste vind ik om het plezier in het samen musiceren over te brengen op het orkest en er voor te zorgen dat we het echt met z’n allen doen. Iedere stem is belangrijk, en door naar elkaar te luisteren en écht samen te spelen maken we het tot een mooi geheel.”

Vriendschap laat weten dat nieuwe leerlingen van harte welkom zijn. Belangstellenden kunnen altijd eerst contact opnemen of komen kijken, bijvoorbeeld bij een repetitie. Het opleidingsorkest repeteert elke vrijdag van 19.15-20.00 uur in het Kulturhus te Oene.