Zuid-Amerikaanse klanken bij Muziekvereniging Vriendschap in Oene

Het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Vriendschap uit Oene had als thema Zuid-Amerika. Het orkest bood daarmee onder leiding van dirigente Sandra Mulder een attractief programma.
Geopend werd met Concert Prelude van Philip Spark, met recht een prelude en met vaart gespeeld. De stukken Grounds en Song of Liberation – met daarin de bekende melodie: ‘Blijf bij mij Heer’- van Jacob de Haan klonken melodieus en sfeervol. De mars Margam Abbey vormde de introductie voor het optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Jan van Lienden.

Deze groep liet zien hoe je ook met weinig spelers een gevarieerd, strak gespeeld, concert kunt geven. Dirigent van Lienden schreef een deel van de uitgevoerde stukken speciaal voor deze kleine bezetting. Michiel en Bas, de jongsten van de groep, speelden mee in onder andere de Drumkids Mars en de naar hen genoemde Miba Mars. De Vriendschap Kids Samba vormde de opmaat voor het programma na de pauze.

Na de pauze klonken de Zuid-Amerikaanse klanken met maar liefst vier solo’s. Na het klassieke Mexicaanse Sway werd het romantische Thinking of You op trompet vertolkt door de jonge Larissa van der Haar. Op trombone volgde een mooie solo voor Roeland Gernaat in Wave. Het spetterende Samba Sensation was voor rekening van André Jansen op saxofoon. André geeft tevens de saxofoonlessen bij de vereniging. De geluiden van het Carnaval van Rio bleven doorklinken in het vrolijke, swingende Birdland en de prachtige finale Fascinating Drums waarin Maikel van der Haar met een drumsolo excelleerde.
Het geheel werd vrolijk aan elkaar gepraat door ‘speaker’ Jan van Lienden. Al met al een concert waarin Vriendschap liet zien en vooral horen dat het met Sandra Mulder en Jan van Lienden op de goede weg is.