Najaarsconcert 5 november

Muziekvereniging vriendschap geeft op 5 november een concert in het Kulturhus in Oene. Het belooft een mooie avond te worden, met niet alleen muziek van het groot orkest, maar ook van de slagwerkgroep en het opleidingsorkest. Er zullen ook een bijzondere optreden zijn van Herman Nijkamp en Cor Knegjens. Knegjens studeerde lichte muziek, piano en Hammond orgel aan het conservatorium. Hij is momenteel verbonden aan de Johan Willem Frisokapel. Het concert begint om 19.30 en de toegang is gratis.

Even voorstellen: nieuwe docente voor leerlingen Vriendschap Oene en het opleidingsorkest.

Zij is Wietske de Wilde en studeert hoofdvak hoorn Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Daarnaast werkt ze als docent koper bij brassband Excelsior Zalk, fanfare Wilhelmina Heerde en Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Bij Ons Genoegen verzorgt zij ook de AMV-lessen en geeft ze leiding aan het aspirantenorkest. Als hoornist speelt Wietske bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en is ze actief in verschillende ensembles.

Sinds september 2016 is Wietske ook de koperdocent bij Vriendschap Oene en geeft ze leiding aan het opleidingsorkest. De naam zegt het al, iedereen die nog in opleiding zit leert in deze groep om samen muziek te maken. Zowel op muzikaal als op sociaal vlak wordt er een band met elkaar opgebouwd die leidt tot mooie muzikale prestaties.

“Het belangrijkste vind ik om het plezier in het samen musiceren over te brengen op het orkest en er voor te zorgen dat we het echt met z’n allen doen. Iedere stem is belangrijk, en door naar elkaar te luisteren en écht samen te spelen maken we het tot een mooi geheel.”

Vriendschap laat weten dat nieuwe leerlingen van harte welkom zijn. Belangstellenden kunnen altijd eerst contact opnemen of komen kijken, bijvoorbeeld bij een repetitie. Het opleidingsorkest repeteert elke vrijdag van 19.15-20.00 uur in het Kulturhus te Oene.

Vriendschap huldigt haar erevoorzitter wegens 75-jarig jubileum

Afgelopen donderdagavond 22 september marcheerde het fanfarecorps Vriendschap Oene spelend naar de woning van de erevoorzitter, Henk Draaijer. Men bracht een serenade omdat hij niet alleen al 75 jaar lid is, maar ook omdat hij als voorzitter grote betekenis heeft gehad voor de vereniging.

Enige jaren geleden werd hij om zijn betekenis voor Oene en de muziekvereniging geridderd. Nu werd hem de zilveren speld met de V van vriendschap en 75 opgespeld. Na het spelen van een aantal marsen en het lang-zal-ze-leven genoot het corps nog van een hapje en drankje bij de jubilaris Henk en zijn vrouw Betsie.

Zuid-Amerikaanse klanken bij Muziekvereniging Vriendschap in Oene

Het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Vriendschap uit Oene had als thema Zuid-Amerika. Het orkest bood daarmee onder leiding van dirigente Sandra Mulder een attractief programma.
Geopend werd met Concert Prelude van Philip Spark, met recht een prelude en met vaart gespeeld. De stukken Grounds en Song of Liberation – met daarin de bekende melodie: ‘Blijf bij mij Heer’- van Jacob de Haan klonken melodieus en sfeervol. De mars Margam Abbey vormde de introductie voor het optreden van de slagwerkgroep onder leiding van Jan van Lienden.

Deze groep liet zien hoe je ook met weinig spelers een gevarieerd, strak gespeeld, concert kunt geven. Dirigent van Lienden schreef een deel van de uitgevoerde stukken speciaal voor deze kleine bezetting. Michiel en Bas, de jongsten van de groep, speelden mee in onder andere de Drumkids Mars en de naar hen genoemde Miba Mars. De Vriendschap Kids Samba vormde de opmaat voor het programma na de pauze.

Lees meer...

Voorjaarsconcert

Op 19 maart a.s. houdt Muziekvereniging Vriendschap Oene haar voorjaarsconcert. De slagwerkgroep en het fanfareorkest brengen u een gevarieerd programma. Dit jaar na de pauze rond het thema “Zuid Amerika”. Het concert vindt plaats in het Kulturhus in Oene en begint om 19:30 uur. De toegang is gratis. Sandra Mulder dirigeert het fanfarekorps, en Jan van Lienden de slagwerkgroep. Het belooft een gezellig en muzikaal concert te worden met mooie muziekwerken vol ritmiek en swing, voor elk wat wils. U bent van harte welkom.

Muziekvereniging Vriendschap huldigt jubilarissen tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens de onlangs gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van Muziekvereniging Vriendschap Oene werden 4 jubilarissen gehuldigd. Alle 4 jubilarissen zijn 12,5 jaar lid van de vereniging. Arjen Prins (Euphonium),  Chantal de Graaf (Tenor saxofoon), Rianne Tiemens (Alt saxofoon) en Janneke Goudbeek- Riphagen (slagwerkgroep) werden verrast met de zilveren jubileum-speld en een boeket bloemen. Helaas kon Janneke niet aanwezig zijn (niet op de foto). Voorzitter Jaap Riphagen zei in zijn toespraak dat de jubilarissen allen bijzonder actief zijn binnen de vereniging en bedankte hen hiervoor. Verder werd die avond terug gekeken naar het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar de plannen voor 2016. Goed om te melden is dat het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Vriendschap plaats vindt op zaterdag 19 Maart 2016. U bent uitgenodigd.

Jubileumconcert

Muziekvereniging Vriendschap Oene hield onlangs een jubileumconcert ter ere van haar 115 jarig bestaan. De vereniging werd op 1 november 1900 opgericht.
Het programma werd verzorgd door leden en projectkoor Jubilate Deo. Kinderen van beide basisscholen hebben tekeningen en vaandels gemaakt met het thema ‘’Samen Vriendschap’’. De 2 winnende vaandels lopen in 2016 mee in de 2 rondgangen in ons dorp.
Voor de pauze waren te horen de fanfare onder leiding van Sandra Mulder, de slagwerkgroep onder leiding van Jan van Lienden en de opleidingsgroep onder leiding van Herman Nijkamp. Na de pauze werden er 7 delen van de ‘’Symphonie voor de Vrede’’ ten gehore gebracht door Jubilate Deo. Jubilate Deo stond  onder leiding van componist en dirigent Cor van Leeuwen. Vriendschap werd aan het eind van het concert door het koor en het publiek toegezongen en gefeliciteerd met haar verjaardag. Een zeer geslaagde avond “Samen Vriendschap” waar het publiek gezien de reacties veel van genoten heeft. Allen die dit concert tot een succes hebben gemaakt werden bedankt met een bloemetje.

Supportersvereniging verrast vriendschap

Oene - Voorafgaand aan de repetitie werd de jubilerende Muziekvereniging "Vriendschap" uit Oene verrast met een gift van 3000 euro, aangeboden door de dames Mariet Nooteboom en Trui Dokter namens de supportersvereniging. Ook werd er voor de muzikanten iets lekkers bij de koffie aangeboden. Voorzitter Jaap Riphagen bedankte de dames en het geld zal een goede bestemming krijgen.

Jubileumconcert 115 jaar Muziekvereniging Vriendschap Oene

Muziekvereniging Vriendschap houdt op 7 november haar jubileumconcert ter ere van haar 115-jarig bestaan. Deze avond staat in het teken van “Samen Vriendschap”. De fanfare, slagwerkgroep en opleidingsgroep brengen een gevarieerd programma. De jarige heeft het projectkoor Jubilate Deo, eveneens uit Oene, gevraagd een gastoptreden te verzorgen. Het koor brengt met begeleiding van het fanfareorkest een aantal delen uit de “Symphonie voor de Vrede”. Het concert vindt plaats op zaterdag 7 november 2015 in het Kulturhus te Oene. Aanvang 19:30 uur.

201510 jubileumconcert

Onderhoud muziekkoepel

Onlangs zijn we begonnen met een grote onderhoudsbeurt aan onze Muziekkoepel. De Muziekkoepel staat al weer ruim 15 jaar en was hoognodig toe aan een schilderbeurt.
Ter voorbereiding op het schilderwerk zijn alle palen en hekwerken eerst ontdaan van roest en behandeld met een roestwerende grondlaag. Zaterdag hebben we met 9 man alle metalen delen in een nieuw fris kleurtje gezet. Getuige de foto's was het weer super. Het klimmateriaal zoals trappen, ladders en steiger zijn beschikbaar gesteld door Aalberts installatietechniek.

Lees meer...

Muziekvereniging Vriendschap sluit seizoen af

Vriendschap heeft op dinsdag 30 juni haar seizoen muzikaal afgesloten met een concert in de muziekkoepel van Oene. Tijdens het concert liet de fanfare en de slagwerkgroep van zich horen. Beiden hadden een gevarieerd en leuk programma voor het enthousiaste publiek. Na de vakantie zult u de Vriendschap weer meerdere malen horen. Noteert u alvast in uw agenda ons jubileumconcert op 7 november 2015. Jubilate Deo uit Oene verzorgt dan een gastoptreden.

Bent u geïnteresseerd in de muziekvereniging of wilt u nadere informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voorzitter van de vereniging.